Tervezésitér-bejáró algoritmusok dinamikus kombinációja

OData támogatás
Konzulens:
Nagy András Szabolcs
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az utóbbi években megjelent szabályalapú keresésitér-bejárás, más módszerekkel kombinálva, jó megoldási lehetőséget kínálhat a mindennapokban előforduló eddig, a skálázhatóságuk miatt, sikertelenül vagy nagy nehézségek árán megoldott problémákra. Mint például egy rendszer megtervezése során a megfelelő rendszerterv kiválasztása, és egy a megoldáshoz tartozó lehetséges elérési útvonal megadása.

A VIATRA-DSE nevű nyílt forráskódú projekt lehetővé teszi a keresésitér-bejárás koncepciójának integrálását a modellvezérelt fejlesztésbe. A VIATRA-DSE módot ad rá, hogy a bemenetek többségének, (kezdőállapot, gráftranszformációs szabályok, kényszerek) megadása automatikusan és további beavatkozás nélkül történjen.

Az egyetlen problémát jelentő bemeneti változó a keresésitér-bejárás során használt algoritmus megadása, amely kiválasztása és paraméterezése a meglévő algoritmusok gyengeségei miatt bonyolult.

A dolgozat célja egy olyan API kidolgozása és bemutatása, amely lehetővé teszi az algoritmusok könnyebb kezelhetőségét, és lehetőséget biztosít a futtatás során történő kombinálásukra, úgy, hogy a bemenetek közül bármelyik tetszés szerint módosítható legyen. Ezzel lehetőséget teremtve a probléma dekompozíciójára és az algoritmusok gyengeségeinek kiküszöbölésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.