Testreszabható adatrögzítő webes rendszer fejlesztése Google App Engine platformra

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A felhő alapú programozás nem számít új keletű technológiának napjainkban, ugyanakkor az utóbbi néhány évben jelentős fejlődésen és növekedésen ment keresztül az ágazat. Ennek egyik kiemelendő oka, hogy az olyan nagy cégek, mint az Amazon, Microsoft, Google, IBM egyre több pénzt áldoznak cloud technológiáik, termékeik és szolgáltatásaik fejlesztésére. A diploma célja a Google Cloud Platformhoz tartozó Google App Engine szolgáltatás megismerése egy szoftver megtervezésén és fejlesztésén keresztül.

A mindennapokban a munkahelyen és magánéletünk során is rengeteg adatot rögzítünk különböző rendszerekbe. Jegyzeteket készítünk, kérdőíveket állítunk össze és töltünk ki vagy például egy CRM rendszert használunk. A diplomamunka során elkészülő szoftver életünk e területét veszi célba. A feladat, hogy minél több ilyen jellegű tevékenységünket egy helyen végezhessük. A program erre egy olyan megoldással ad lehetőséget, amellyel a tárolandó adatok sémáját, modelljét magunk határozhatjuk meg.

A munkám során specifikáltam a szoftvert, majd a platform lehetőségeit és korlátait figyelembe véve megterveztem az architektúráját. Az ezek alapján implementált alkalmazáshoz egy reszponzív webes felület készült.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.