Testreszabható web-alapú online házi feladat rendszer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Hamar János Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság az internet szerepe az oktatásban is egyre inkább növekszik. Új lehetőségeket nyit meg, és kényelmesebb, gyorsabb ügyintézést tesz lehetővé.

A szakdolgozatom célja egy házi feladat feltöltő rendszer tervezése, és megvalósítása, ahol a tanulók feltölthetik a kész munkáikat. Először meg kell adniuk a megoldásaikat adott kérdésekre, majd ha azok jók, feltölthetik a feladatukat.

A professor egy másik oldalon elérheti a fájlokat, letöltheti, törölheti őket, és beállíthatja a kezdő- és végdátumot, amikor a rendszer elérhető.

A szakdolgozat elkészítése közben megismerkedtem a hasonló rendszerekkel, a Java EE technológiával, JSF és PrimeFaces keretrendszerekkel, MySQL adatbázis kezelő rendszerrel, a Glassfish serverrel és egyéb technológiákkal.

Megterveztem a rendszer struktúráját, felhasználói felületét, működését és különböző diagramokkal és mockup-okkal ábrázoltam azokat.

A megtervezett rendszert megvalósítottam az említett technológiákkal és teszteltem. Az applikáció a modell-nézet-vezérlő megközelítést használja, ahol a modell SQL adatbázisokkal van megvalósítva, a nézet xhtml oldalakból áll, és a vezérlő Java osztályokban van megírva.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.