Tesztkörnyezet moduljainak tervezése lineáris elektromágneses beavatkozók vizsgálatára

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dülk Ivor
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A dolgozat témája a lineáris elektromágneses beavatkozókhoz kapcsolódik. Ezek egy csoportját alkotják a mágnesszelepek, amelyek vizsgálatára alkalmas mérési környezet fő komponenseinek a megtervezésével, összeállításával, valamint vizsgálatával foglalkoztam. A feladat során a mérési környezet két fő modulját valósítottam meg. Az első mágnesszelepek vezérlésére, valamint ki- és bemeneti jeleinek mintavételezésére alkalmas egység, ami minimális beavatkozófelülettel rendelkezik.

Az elkészített eszköz praktikusan egy mikrovezérlős fejlesztőkártya bővítéséhez épült. A csatolt hardver komponensek segítségével alkalmassá tettem meghatározott paraméterek érzékelésére.

A működéshez szükséges beágyazott szoftvert a mikrokontrollerre “C” nyelven készítettem. Emellett egy magas szintű, számítógépes interfészt is elkészítettem “C#” nyelven. Ennek a célja a mérési környezet irányítása, a mérési paraméterek beállítása és az eredmények megjelenítése, feldolgozása. Az egyes modulokat végül egy teljes rendszerbe integráltam, és az így létrehozott rendszerrel mérést végeztem valós körülmények között.

Alkalmam volt két különböző teljesítményű mágnesszelepet tesztelni, ezek segítségével esetleges fellépő hibákat feltérképezni, orvosolni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.