Tesztrendszer fejlesztése teljesítményelektronikát irányító beágyazott szoftver vizsgálatára

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Varjasi István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egy szoftvereket is tartalmazó termék kifejlesztése során a szoftver komponenseinek és egészének a tesztelése rendkívül fontos. Különös tekintettel igaz ez a biztonságkritikus, teljesítményelektronikai rendszerekre, amelyek használata során a rendellenes működés személyi vagy tárgyi sérülés kockázatához vezethet.

Egy, a Hyundai Technologies Center Hungary Kft.-nél futó inverter fejlesztési projekthez kapcsolódóan szükség van egy széleskörűen használható, általános, beágyazott szoftverrendszer tesztjére alkalmas keretrendszer fejlesztésére.

A diplomatervemben a tesztelés bevezetésével és megvalósításával kapcsolatos kutatási és fejlesztési feladatokat foglaltam össze. A bevezetőben bemutatom a termék és a projekt szoftvertesztelés szempontjából fontos tulajdonságait. A második fejezetben összegyűjtöm a tesztelendő komponenseket és a teszthardvereket, vázolom a tesztrendszer felépítését. A harmadik fejezet kitér a tesztelést támogató eszközökre, azok alkalmazhatóságára a tesztelés folyamatában. Az utolsó fejezetekben a tesztvégrehajtási eszközt mutatom be, az implementációra fókuszálva.

A keretrendszer fejlesztésével eljutottam a feladatkiíráskor kitűzött célokig, azonban az automata tesztelést egyelőre nem sikerült beintegrálni a szoftverfejlesztés folyamatába. Bízom benne, hogy a további munka során ez is sikerülni fog.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.