TimeMate – időzavarban küzdőket segítő alkalmazás Android platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Sok embernek van problémája az ideje megfelelő kihasználásával. Az ilyen embereknek két típusa van. Az első csoportba azok tartoznak, akik halogatnak, ezzel fontos feladataikat későbbre tolva, melynek eredménye a határidő közeledtével kialakuló kapkodás. A másik típushoz azok tartoznak, akik mindössze rossz időbeosztásuk miatt nem képesek minden teendőjüket megfelelően elvégezni, ami szintén stresszes életvitelt eredményezhet. Célom ennek a problémakörnek a körüljárása.

A feladatom a pszichológiai háttér megismerése, az okok és következmények ismertetése, valamint a létező módszerek vizsgálata. A tapasztalataim és a kutatás alapján felállítok egy szempontrendszert, melynek segítségével értékelni lehet a szoftveres megoldásokat. A kiválasztott szoftverek értékelése fontos, hiszen ebből látható, hogy esetlegesen milyen hiányosságok azok, amelyeknek figyelmet kell szentelni.

Az irodalom- és szoftverkutatás eredményei alapján megtervezek, elkészítek és bemutatok egy mobil eszközökön használható alkalmazást, melynek a kiválasztott célcsoportja főként a diákokat és a fiatal felnőtteket foglalja magába. Az elkészített alkalmazás hatékony módon segíti a különböző időbeosztási problémákkal küzdő embereket a produktivitásuk növelésében, ezzel pedig akár életminőségük javításában is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.