Több csatornás dokumentumfeltöltés nagyvállalati dokumentumkezelő rendszerbe

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A mai világban egyre többen választanak különböző típusú biztosításokat a kockázatok csökkentése érdekében, ezzel együtt egyre több dokumentum keletkezik, amelyeket a törvényben meghatározott ideig tárolni kell. A dokumentumok papír alapú tárolása, kezelése, keresése olyan kihívás elé állítja a biztosítókat, amelyet már szinte lehetetlen hatékonyan kezelni. Emiatt a körükben egyre inkább előtérbe került az igény az elektronikus dokumentumkezelésre, amely leegyszerűsíti és gazdaságosabbá teszi a folyamatokat. A feladatom ennek az üzleti igénynek a kielégítését tűzte ki célul.

A feladat a biztosítási környezet felmérésével kezdődött, amely során megismerkedtem a különböző dokumentum típusokkal, azok főbb metaadataival, a biztosítási folyamat alapjaival.

A felmérés után összehasonlítottam négy nagyvállalati dokumentumkezelő rendszert, amelyek alkalmasak lehetnek a feladat elvégzésére, majd kiválasztottam az Alfresco Community-t közülük a feladat megvalósításához.

Megterveztem, majd implementáltam a dokumentumok modelljeit, a szerződéskészítés folyamatát, a rendezéshez használt JavaScript-et, és a feltöltés kiegészítésére egy feltöltő Java alkalmazást. Elkészítettem egy tipikus jogosultságkezeléshez használt LDAP címtárat, utána integráltam az Alfresco-val.

Végül egy teljes felhasználói tesztet végeztem, amely során végig mentem a részben automatizált szerződéskötési folyamaton.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.