Több légcsavaros, kisméretű pilóta nélküli légi járművek radarral történő detektálása

OData támogatás
Konzulens:
Pető Tamás
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

A kisméretű, pilóta nélküli légi járművek napjainkra mindenki számára elérhetővé váltak és rendkívül elterjedtek a lakosság körében. Ezért szükség van olyan felderítési módszerekre, amelyek alkalmasak ezen kisméretű légi járművek felderítésére, lokalizációjára, esetleg azonosítására. Néhány közismert módszer bemutatása után ismertetek egy új technikát, amelyik UHF sávú rádióhullámok segítségével deríti fel a kisméretű légi járműveket. Az új módszerben rejlő lehetőségeket analitikus számításokon, szimulációkon, illetve laboros és terepi méréseken keresztül vizsgálom.

A vizsgálatok során kiderül, hogy a módszer valóban használható a kisméretű légi járműveken is használt szénszálas kompozit propellerek detektálására és olyan információk kinyerésére, mint a propellerek sebessége, vagy a forgás síkjának szöge.

A módszer alapvető részévé válhat atomerőművek, repülőterek, katonai létesítmények védelmi rendszerének, hozzájárulhat a kisméretű, pilóta nélküli repülő járművek által jelentett veszély kivédéséhez.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.