Többcsatornás ECG tervezése ADAS1000 chippel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Benesóczky Zoltán
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkban rohamosan terjednek a szív- és érrendszeri megbetegedések, és az ezek által eredményezett elhalálozások. Éppen ezért rendkívül fontos az orvostechnikai eszközök folyamatos fejlesztése. Az ECG (elektrokardiogram) képes a szív elektromos tevékenységének monitorozására, mely roppant nagy segítség az orvosoknak, akik ez által diagnosztizálni tudnak esetleges betegségeket, vagy éppen megelőzni szív- és érrendszeri károsodások kialakulását.

Az Analog Devices a 2012-es évben rukkolt elő az ADAS1000 névre hallgató chippel, mely 5 csatornán képes ECG jeleket venni, azokat erősíteni, analóg-digitális konverziót végezni rajtuk, és azokat soros vonalon továbbítani egy mikrokontroller, DSP, vagy akár egy FPGA számára. Ezen felül az eszköz képes még légzésfigyelésre is, valamint a chipeket egymáshoz is lehet kapcsolni ahhoz, mellyel a csatornák száma is bővíthető. Azonban ezeket a lehetőségeket egyelőre nem vizsgáljuk.

Feladatom elsősorban az ECG témában való irodalomkutatás, ezek után a készülék részletes specifikáció kidolgozása, majd a hardver és szoftver teljes körű megtervezése. A számítógépnek fel kell dolgozni a fogadott adatokat, valamint azokat meg kell jelenítenie.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.