Többcsatornás audio adatgyűjtő készítése FPGA-val

OData támogatás
Konzulens:
Nagy Attila Balázs
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Az akusztikai kamera (akusztikai nyalábformálás) egy gyakorlatban elterjedt módszer a hangnyomás térbeli eloszlásának vizsgálatára, amely konstrukció, számos részegységből épül fel. Szakdolgozatomban az akusztikai kamera egyik alapeleme, egy többcsatornás adatgyűjtő egység megvalósításának bemutatását tűztem ki célul.

Első feladatként ki kell választani az adatgyűjtő egység számára a megfelelő AD átalakítót, amelyhez mindenekelőtt elkerülhetetlen megismerni napjaink legelterjedtebb AD konstrukcióit. Majd miután kiválasztásra került az átalakító, valamint ebből elkészült a perifériaegység, illesztésre kerül egy FPGA-hoz.

Mindezek után megírásra kerül első sorban az FPGA működését előíró szoftver, amely az AD-tól érkező adatok fogadását, bufferelését, majd továbbküldését valósítja meg. Végezetül a PC oldali host szoftver USB porton keresztül kiolvassa és eltárolja az FPGA egységről küldött adatokat.

Jelen szakdolgozat végigvezeti a megoldását a fent említett feladatoknak. Emellett kitérek, az egyes részfunkciók megoldásához szükséges háttérismeretek bemutatására mielőtt rátérnék a konkrét megvalósításokra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.