Többfelhasználós játék fejlesztése Sprite Kittel iOS platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kelényi Imre
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az utóbbi években az okostelefonok terjedése jelentősen megnövekedett. Emellett a teljesítményük is folyamatosan növekszik. A hardverek gyors fejlődésének köszönhetően ma már renget erőforrás-igényes alkalmazás készül rájuk. Ezek a programok már egyszerre használhatnak kettő- vagy három dimenziós grafikát, fizikai szimulációt és akár hálózati kommunikációt.

A hálózati kommunikáció rohamos fejlődése miatt már többen is játszhatunk egyszerre egy játékot egymás ellen vagy akár valamilyen mesterséges intelligencia ellen. Ezért esett a választásom egy olyan többfelhasználós játék elkészítésére, amely fizikai szimulációt vesz igénybe valamint hálózati kommunikációt használ.

Az általam elkészített játék a jól ismert platform játék stílust képviseli, olyan plusz kiegészítéssel, mint a több játékos üzemmód. A játék fejlesztéséhez az Apple beépített játékmotorját és játékszolgáltatását használtam. A félév végére sok érdekes tapasztalattal gazdagodtam és közben egy működő prototípust tudtam létrehozni, amely egy jó alap a játék továbbfejlesztésére, optimalizálására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.