Többplatformos Wi-Fi-s logikai analizátor fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Viktor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Diplomaterv tágy keretében egy platform független Wi-Fi-s logikai analizátor elkészítésével foglalkoztam. A feladat az első félévben a hardver megtervezése és elkészítése, a második félévben pedig a szoftverek és a kliensalkalmazás elkészítése volt.

A logikai analizátorok legfőbb használati területe a készülő áramkörökben való hibakeresés. Ezek az eszközök képesek a digitális jeleket mintavételezni és később azokat megjeleníteni egy például egy számítógépen, így később azokat elemezhetjük. A jelenleg piacon kapható logikai analizátorok vagy oszcilloszkóp-szerűen saját hardverrel rendelkeznek az adatmegjelenítésre, vagy USB-n továbbítják egy számítógép felé az adatokat. Ezek kötöttséget jelentenek, illetve nem platform függetlenek.

A diplomaterv célja egy olyan eszköz megalkotása, ami platform független és könnyen hordozható és akár egy okos telefonon is megjeleníthetőek legyenek a mért adatok. A feladatom az volt, hogy megvizsgáljam a lehetőségeket és optimális megoldást találjak a problémára.

A munka rendkívül sok területet lefed: foglalkoztam hardvertervezéssel, beágyazott és FPGA-s szoftver írásával, webes programozással, illetve weblap készítéssel is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.