Többplatformos alkalmazás floorballmeccsek valósidejű követésére

OData támogatás
Konzulens:
Simon Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság már majdnem mindenkinek van okostelefonja, az emberek mindennapjának a része lett ez az eszköz. Emiatt célszerű olyan informatikai megoldásokat készíteni, melyek a mobiltelefonokra vannak optimalizálva, azoknak előnyeit nagy mértékben kihasználják.

Ennek a szakdolgozatnak a témája egy olyan rendszer implementálásának a bemutatása, mely floorball sportághoz készül, annak bajnokságainak menedzselhetőségét és megtekinthetőségét teszi lehetővé és támogatja a valós időben történő mérkőzéskövetés. Ezt nem csak egy ország szintjén teszi, hanem globálisan, több ország bajnokságának követését is támogatja.

Mind az adatmódosítás, mind az adatmegtekintés mobil kliensekkel történik. A mobilalkalmazások a vezető mobil operációs rendszerekre (android, iOS) készülnek el Xamarin használatával. A kliensek háttérendszere ASP.NET Web Api keretrendszert használva kerül implementálásra, az adatok egy MS SQL adatbázisban kerülnek eltárolásra. Push értesítések kiküldésére a Firebase Cloud üzenetküldő szolgáltatása van használva.

Ami a klienseket illeti, a mendzselésre szolgáló kliens a különböző országok floorball szövetségeinek, míg a megtekintésre szolgáló kliens a szurkolóknak készül.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.