Toborzási portlet megvalósítása open-source alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A vállalatok körében állandó az igény arra, hogy az összes folyamatukat automatizálják, egyszerűsítsék, és ezek hatékonyságát mérjék. Ez az igény alakította ki a feladatomat, melynek során egy biztosító társaság ügynök-hálózatát bővítő toborzási folyamatát támogató portletet valósítottam meg.

A projekt elején meg kellett határoznom, hogy a fejlesztést milyen projektmenedzsment módszer alapján vezetem végig. A választás a Kanban módszerre esett, mivel az igények a projekt indulásakor nem kerültek teljes körűen meghatározásra, valamint azért, mert a projektet egyedül valósítottam meg.

A projekt során elkészülő workflow-alapú terméknek open-source eszközökre kellett épülnie. Ennek érdekében az elérhető BPM eszközöket elemeztem és összehasonlítottam, majd ez alapján kiválasztottam az Activitit.

A megvalósított workflow a toborzási munkatárs kezdeményezésére indul el, aki feltölti az állásra jelentkező személy önéletrajzát a rendszerbe annak metaadataival. Ezek Alfresco dokumentumtárban kerülnek tárolásra. Ezt követően a szoftver a metaadatok alapján az illetékes területi vezetőhöz rendeli a felvételi feladatot, aki ezt ledelegálja a területi képviselőknek. A területi képviselők leinterjúztatják a jelöltet, majd értékelik. A javaslatuk alapján a területi vezető dönt a felvételről. A folyamat során határidőmonitorozás zajlik, valamint minden érintett email-es értesítést kap az őt érintő változásokról.

Üzleti szempontból fontos, hogy a toborzási folyamat monitorozásra kerüljön. Emiatt kialakításra került egy riport-generáló modul, mely paraméterezhető keresési feltételek alapján kimutatást generál a vállalatvezetés számára.

A kialakított rendszer funkcionális és integrációs tesztelésen esett át.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.