Tömegközlekedési rendszer irányítása Android alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A mai városokban a tömegközlekedési járművek használata sok szempontból előnyös, de ugyanakkor rengeteg nehézséggel is jár. A járatok menetideje sokszor eltér a menetrendben leírtaktól, és ennek számos oka lehet. Így a közösségi közlekedés megbízhatósága eléggé változó. Ennek a megoldására készült a BKK által kifejlesztett utastájékoztatási rendszer. Az én projektemnek a célja, hogy hasonló megoldási lehetőséget mutasson a problémára. Az okostelefonok elterjedésével hatalmas hardver választékhoz férhetünk hozzá, az olcsó készülékektől kezdve a drága, felsőkategóriás telefonokig. Ezen lehetőségek segítségével olyan rendszer alakítható ki, melyben kizárólag a szoftver fejlesztésére kell koncentrálni.

A szakdolgozat első része bemutatja a probléma okát, a jelenleg elérhető megoldásokat, illetve a projekt lényegét.

A következő fejezetben összehasonlítom a jelenleg kapható okostelefonok hardver felszereltségét, majd az Android platform rövid bemutatása következik a projekt szempontjából lényeges működés részletes bemutatásával.

Az utolsó fejezetben megtervezek és elkészítek egy olyan rendszert, ami lehetőséget nyújt a megfelelő tájékoztatására az utasoknak. Végül a tapasztalatokat és az eredményeket összegzi a dolgozat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.