Történet megosztó közösségi alkalmazás fejlesztése iOS platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mindennapjaink szerves része lett a különböző közösségi alkalmazások használata, melyek segítenek az ismerőseinkkel való kapcsolattartásban. Ezek több különböző módon, szövegesen, képek, hangok vagy ezek kombinációjaként bemutatott élményekkel segítik elő a kapcsolattartást, melyet így a történetek olvasói és szerkesztői újra átélhetnek. A koncepció további előnye, hogy segítségével egymásra találhatnak az azonos érdeklődésű körrel rendelkezők.

A diplomatervemben egy történetmegosztó alkalmazást tervezek és készítek el iOS és webes platformra. Ezen történeteket a felhasználók a mobiltelefonjuk segítségével képek és szöveges tartalmak sorozataként készíthetik el, majd oszthatják meg mind mobil, mind webes felületen. A szerver oldalt a Ruby on Rails webalkalmazás platform segítségével valósítom meg, amíg a mobil klienst iOS platformon valósítom meg a Swift programozási nyelv segítségével. Az alkalmazás magát a történetet helyezi előtérbe és arra fókuszál, hogy azt minél egyszerűbben és élvezetesebb módon mutathassa be.

Diplomatervemben ismertetni fogom az elkészítés során használt platformokat illetve az ezeken a platoformokon szükséges fejlesztés eszközeit és módját.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.