Tőzsdei adatok on-line feldolgozása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovácsházy Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Manapság a nagyvállalatok, nagybankok többsége az ügyintézést saját portálokon keresztül végzik, amelyekhez elengedhetetlen a magas minőségű és ellenőrzötten működő vállalati portálok. Az ilyen portálok esetében alapvető elvárás a hosszú távú, és megbízható működés, amelyhez elengedhetetlen az egyszerű fenntarthatóság és bővíthetőség. A versenyképesség fenntartásához többek között szükséges, a legújabb technológiák használata.

Feladatomként egy szoftvert kellett megvalósítanom, mely egy nagyvállalat igényeit elégíti ki. Funkcionalitást illetően egy nagybanki szoftverről van szó, mely képes új ügyfelek rögzítésére, meglévő ügyfelek karbantartására (adatmódosítás, törlés), illetve tőzsdei ajánlatok tételére. Továbbá a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Angular JS technológiát kellett alkalmaznom, és olyan felületeket implementálnom, melyek a mai trendeknek megfelelően tableteken, okostelefonokon is funkcióvesztés nélkül használható programot kellett előállítanom.

A munkám során 3 rétegű architektúrát terveztem, és valósítottam meg, melynek részleteit a szakdolgozatomban tárgyalom. Megismerkedtem legújabb technológiákkal, ilyen például a BootStrap, Angular JS, Java EE 7, és még rengeteg minden mással is, melyeket részletesen bemutatok.

A komplett rendszer a kívánt funkcióknak eleget tesz, tehát különböző képernyőfelbontásokhoz alkalmazkodva, funkcióvesztés nélkül jeleníti meg a felületeket, az adatbázisból nyert historikus részvényadatokból grafikont rajzol, és adatbázis módosításokra, tőzsdei ajánlatok beadására is alkalmas.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.