Tőzsdei stratégiák teszteléséhez való grides keretrendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kápolnai Richárd Péter
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A diplomaterv célja egy olyan tőzsdei kereskedési stratégiaelemző programozói kertrendszer létrehozása, mely lehetővé teszi a fejlesztő számára új stratégiák létrehozását és szimulációját, és segíti a fejlesztőt a stratégia optimális paraméterezésének meghatározásában. Az elkészített és bemutatott rendszer különlegessége, hogy a kereskedési stratégia szimulációját nem a felhasználó számítógépén hajtja végre, hanem ehhez egy grid infrastruktúrát használ.

A diplomaterv az idősorelemzés pénzügyi hátterének bemutatásával kezdődik, majd leírásra kerül a szimulációt végző szoftverkomponens. Ismertetve lesz egy Saleve nevű keretrendszer, mely nagyban megkönnyíti a grid infrastruktúra használatát. Ez a Saleve keretrendszer továbbfejlesztésre került a diplomamunkában.

Ezt követően prezentálva lesz a teljes rendszer, bemutatva azt, hogyan lett a szimulációs motor integrálva a kliens-szerver alapú, grides háttérrel rendelkező keretbe.

Végül egy felhasználói leírás következik, mellyel a rendszer működése ellenőrizhető, illetve javaslatok szerepelnek a rendszer továbbfejlesztésének irányait illetően.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.