Tőzsde-szimulátor alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

A szimuláció alatt valamilyen valós dolog utánzását, imitálását értjük. Célja, hogy a választott rendszernek vagy folyamatnak megismerjük az alapvető tulajdonságait, viselkedését. Több területen is használják, mint például teljesítményoptimalizálás, tesztelés, oktatás, video játékok, stb.

A számítógépes szimuláció (ahogy a nevéből is következik) számítógép segítségével próbál modellezni egy valós életbeli szituációt, eseményt, annak érdekében, hogy tanulmányozható legyen annak működése. Bemeneti paraméterek, változók átállításával megfigyelhetjük a rendszer viselkedését különböző körülmények között.

Ennek a tőzsde-szimulátornak a fő célja a tőzsdei kliens alkalmazások fejlesztésének támogatása. Ezzel a megoldással a tesztelés sokkal egyszerűbbé, és rugalmasabbá válik, mivel nem kell a BÉT elektronikus kereskedési rendszeréhez csatlakoznunk, szerződéseket kötnünk ennek érdekében, stb., ezáltal a szoftver hibák megtalálása és kijavítása gyorsabbá válik.

A dokumentáció első részében bemutatom a tőzsdét, annak működését, és az ezzel kapcsolatos alapvető fogalmakat.

Ezzel az alkalmazással részvények árfolyamának mozgását is szeretnénk szimulálni. Ennek a funkciónak a célja a valós tőzsde modellezése. A diplomatervben szerepel egy leírás a technikai elemzésről, és egy módszer, amivel megoldható a gépi ajánlatok generálása az árfolyam változás szimulálása érdekében.

A dokumentáció utolsó szakaszában szerepelnek az alkalmazás követelményei, a specifikáció, az alkalmazás adatbázisának, osztályainak és folyamatainak bemutatása.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.