Traktorverseny informatikai támogatása

OData támogatás
Konzulens:
Lajtha András Balázs
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A versengés az emberi természet része és ez minden területen megnyilvánul. Az autósportok népszerűsége maga után vonta az egyéb járművekkel való versenyzés ötletét is, mint például traktor- vagy kamionversenyek. Ezen események egyik legfontosabb közös pontja a minél pontosabb időmérés.

A szakdolgozat keretében egy olyan időmérő rendszert terveztem és építettem meg, mely nem csak a mérésre, de az adatok eltárolására és lekérésére is képes az interneten keresztül. A folyamat során tanulmányoztam a már létező rendszereket, azok komponenseit, hogy milyen különböző megoldások léteznek a problémára, majd megvizsgáltam a különböző felhasználó csoportok igényeit. Ezekre az ismeretekre alapozva kezdtem el a rendszer tervezését. A tervek elkészülte után elkészítettem 4 hardver eszközt, két áthaladást érzékelő kaput, egy kijelzőt és egy vezérlő egységet, valamint implementáltam az asztali alkalmazást.

Az esszé során bemutattam a használt alkatrészeket, majd a kész hardvert. Ezután az eszközökre és a számítógépre írt alkalmazás funkcióiról ejtek néhány szót. Végezetül a tesztelési folyamatot mutattam be, majd továbbfejlesztési ötleteket írtam le.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.