Transport Stream szerkesztő fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fehér Béla
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az MPEG transport stream formátum napjainkban világszerte elterjedt szabvány videó, audió és egyéb tartalmak tárolására és továbbítására. A diplomamunkám során olyan transport stream szerkesztő szoftvert készítettem, mely alkalmas az ezeket a stream-eket vevő és dekódoló egységek minősítésére szolgáló tesztállományok előállítására.

A feladat elvégzéséhez szükség van a többszintű, hierarchikus felépítésű transport stream szerkezetének pontos ismeretére, manipulálására. A munka jelentős részét képezte emiatt a szabvány megismerése, megértése.

A két féléves munka nyomán egy összetett tesztgenerátor eszköz született meg, mely alkalmas a fejlesztő számára szükséges tulajdonságokkal bíró tesztállományok gyors elkészítésére. Az eszköz több, egymástól függetlenül működő funkcióval bír, és könnyen bővíthető továbbiakkal. A megvalósított funkciók között szerepel a transport stream-ek vágása, szakaszok összekapcsolása, különböző meghibásodások szimulálása, valamint az egyes transport stream csomagok tartalmának manipulálása.

A témát az Ericsson Magyarország Kft írta ki.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.