Transzformátor kiválasztásának és validációjának meghatározása adott autólámpa típushoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ruszinkó Miklós
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozat célja bemutatni a D1 típusú kisülő autólámpa gyújtótranszformátorának jóváhagyási folyamatát. Célom egy olyan best practice mérnöki eljárás bemutatása, dokumentálása, amely megkönnyíti a későbbiekben egy hasonló változtatás jóváhagyását.

A vevői elvárásoktól egy strukturált minőségmenedzsment módszer és kockázatanalízis segítségével eljutunk a számunkra kritikus paraméterekig. Ezekből a paraméterekből származtatható a specifikáció a transzformátorra, az ellenőrzési tervek a gyártás számára és nem utolsó sorban a validációs terv.

A specifikáció bemutatása, a transzformátor felépítésének és szerepének ismertetése után a folyamat gerincét a validációs eljárás adja.

A validácó során egy célom van, megbizonyosodni arról, hogy a gyártó rendelkezik-e a kívánt minőségű termék előállításának képességével.

A validációs terv ismertetése mellett az egyes vizsgálati körök eredményét is bemutatom, fókuszban a felmerülő hibák felsorolásával, döntést hozok a minta elfogadásról vagy elutasításáról.

Távlati célom a felelős mérnöki döntésekkel, a minták visszautasításával és folyamatos fejlesztési javaslatokkal eljutni az első minta elfogadásáig és elkezdeni a nagyobb darabszámú PVP gyártást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.