Transzport protokollok szimulációs vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Molnár Sándor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Ennek az MSc tézisnek az a célja, hogy feltárja a közlekedési protokollok alapvető viselkedését az ns2 hálózati szimulátor segítségével. A szállítási protokollok (például TCP, UDP) kulcsfontosságú szerepet játszanak a hálózati kommunikációban, és jelentős hatással vannak a felhasználó észlelt minőségére. Ez az elemzés rámutathat a közlekedési protokollok fő teljesítményjellemzőire.

Pontosabban, az értekezés foglalkozik azzal a tanulmányozással, hogy a TCP torlódás-szabályozó algoritmusok teljesítménye függ-e a menetidőtől, a késleltetéstől és számos áramlástól. Ez a tanulmány is feltárja a TCP torlódásszabályozási algoritmusok méltányossági tulajdonságait.

A szimulációs szoftver az ns2, amely egy diszkrét eseményszimulátor, amely a hálózati kutatásra irányul. Az Ns2 jelentős támogatást nyújt a TCP, routing és multicast protokollok szimulációjához vezetékes és vezeték nélküli (helyi és műholdas) hálózatokon keresztül. Ebben a tézisben általános leírást adtunk e szimulátorról, és hogyan lehet létrehozni egy szimulációt, különböző eredményeket és diagramokat rajzolni.

Ez a munka különböző szimulációs forgatókönyvek készítésén alapul, amelyek a megadott TCP-problémák vizsgálatát szolgálják, összehasonlítva az eredményeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.