Transzportálási folyamat vezérlése MES rendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozati témámat az AGCO Hungary Kft. írta ki, amely egy globálisan működő mezőgazdasági vállalat leányvállalata. A globális szervezeteknél elengedhetetlen a centralizált tudásbázisok létrehozása, ilyen a magyarországi IT központ is. A centralizálás eredményeképpen a vállalati folyamatok igen komplexé válnak, amely megköveteli az akár kontinenseken átívelő hatékony információáramlást.

Szakdolgozatom keretében egy olyan programot fejlesztettem, amely egy vállalati folyamatot, a vállalat által használt MES rendszer transzportálási folyamatának vezérlését, követését végzi. A feladatom elvégzéséhez részletesen meg kellett ismernem a vállalat felépítését, a vállalati folyamatokat, a FlexNet csapat fejlesztési ügymenetét, a transzportálási folyamat résztvevőit, azok felelősségi körét. A megszerzett ismereteim alapján terveztem meg azt a programot, amely segíti a fejlesztési folyamatban résztvevők közti információ áramlását, illetve előállít egy transzportálási dokumentumot, amelyet minden egyes lépésben frissít is.

A feladatom elvégzéséhez meg kellett ismernem a FlexNet MES rendszert, illetve annak két kapcsolódó modulját a GPM-et, illetve a Process Buildert, valamint a mögöttük álló összetett adatbázis struktúrát.

A megvalósítás során a FlexNet rendszer beépített fejlesztőrendszerét használtam, mellyel egy komplex processzt hoztam létre. A program futása során begyűjtött permanens adatokat az Oracle 10g adatbázisba mentettem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.