Tréning adatbázis fejlesztése ASP.NET MVC platformon

OData támogatás
Konzulens:
Kis-Nagy Dániel Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Állásinterjúkon gyakran előfordul a következő kérdés: „Milyen elvárásai vannak egy munkahellyel kapcsolatban?”. A válaszok közt többnyire a „szakmai és személyes továbbfejlődés lehetősége” szerepel. Ez a változatos feladatok és kihívások mellett tréningek biztosításával valósulhat meg.

Ezért fontos a cégek számára, hogy a munkavállalók tréningjeit megfelelően nyilvántartsák: mikor, milyen belsős illetve külsős tréningek érhetőek el, melyik alkalmazott mely kurzuson vett részt és ez, többek között, milyen eredménnyel és költségvonzattal járt. Nem hanyagolható el a használhatóság sem: a felhasználói élményt növeli, ha mindezen adatok különböző riportok és diagramok formájában is megjelennek.

Elengedhetetlen, hogy ezen információk ne szétszórva, külön-külön fájlokban legyenek megtalálhatóak, hanem egységesen, egy központi adatbázisban és a hozzá tartozó webalkalmazásban. Egy ilyen szoftvercsomag kialakításakor a céges környezet lévén tekintettel kell lenni a biztonsági előírásokra is, és hogy csak saját, illetve megbízható, lehetőleg ingyenes források kerüljenek felhasználásra.

Dolgozatomban ezen követelményeknek megfelelő adatbázist és egy arra épülő webalkalmazást fejlesztettem ki. Első lépésként felmértem a cég igényeit, ennek alapján megterveztem a mögöttes adatbázis felépítését. Kiválasztottam a fejlesztéshez szükséges technológiákat. Ezután ismertetem a tervezés és fejlesztés menetét, részletezem, hogy milyen lehetőségeket biztosított az ASP.NET MVC keretrendszer egy ilyenfajta alkalmazás - tréning adatbázis - létrehozásához. Ezt követően bemutatom a tapasztalatokat felhasználva megírt programomat, ismertetem a fejlesztés során felmerült nehézségeket és a rájuk adott megoldásaimat. Végül összegzem a diplomamunka által szerzett ismereteimet és felvázolom a továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.