Túra alkalmazás fejlesztése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomamunkám célja egy olyan túra alkalmazás készítése Android platformra, ami elérhetővé lehetővé teszi a klasszikus túrázós GPS-eken meglévő funkciók használatát, ugyanakkor emellett kihasználja a mobil készülék egyéb lehetőségeit, többek között a képek, videók készítésének lehetőségét, valamint az online kapcsolatban rejlő kihívásokat is.

A dolgozatban bemutatásra kerül, hogy milyen módszerek vannak általánosságban a helymeghatározásra, és ezek hogyan használhatók mobil készülékeken. Bemutatom, hogy a hely meghatározása után hogyan lehet a felhasználó számára érthető formában, térképeken megmutatni az adott helyzetét, és hogyan lehet előállítni az Android készülékre olyan térképeket, amelyek túlmutatnak a készülékbe beépített alapbeállításokon. Kifejtésre kerülnek az Android platform fő, a fejlesztés szempontjából meghatározó tulajdonságai, valamint a szerver oldal fejlesztésére használt Spring 3 MVC keretrendszer.

A dolgozat legnagyobb részét a végül elkészült rendszer architekturális felépítésének, részletes megvalósításának leírása, valamint a felhasználó szempontjából történő bemutatása teszi ki. Legvégül az elkészült rendszer továbbfejlesztési lehetőségei kerülnek kifejtésre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.