Túra útvonal és fényképalbum alkalmazás .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A digitális fényképező gépek elterjedésével könnyen készíthetünk felvételeket az utazásainkról, túráinkról. Legyen szó akár egy körutazásról, vagy egy hosszabb túráról a hegyekben szeretnénk megörökíteni a pillanatokat, hogy azokat később akár mi magunk, akár mások megnézhessék. A képek mentésének és rendezésének sok módja van, de mind közül az időrendi megjelenítés a legnyilvánvalóbb. Amikor a képek elkészülnek még tisztában vagyunk pontosan melyiket hol készítettük, az élmények újak és világosak. Azonban az idő elteltével legtöbb esetben már csak a mappa nevéről illetve az elmentéskor írt feljegyzéseinkből táplálkozhatunk.

Az általam készített alkalmazás ezt az emlékezést könnyítené meg, hogy az utazások útvonalait és képeit rendszerbe szervezve tárolni tudjuk, illetve azokat mások számára megosszuk és tovább adjuk. Így nem csak a képek nem vesznek el, de az emlékeket is könnyebben felidézhetjük, ha végig követjük a túráink útvonalait és a hozzá csatolt képi tartalmat.

Az alkalmazás két részből állna, az egyik rész egy WPF alkalmazás lenne, ahol a túráinkat kezelhetnénk. Itt tudnánk a képeket túrákhoz csatolni egy térképes felület segítségével. A térképen láthatnánk az útvonalat és a megfelelő helyre illesztett képeket.

A másik része a feladatnak egy Android alkalmazás, amivel GPS segítségével útvonalat lehet elmenteni. Ez az útvonalat a későbbiekben egy túraútvonalként felhasználhatjuk, módosíthatjuk.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.