Túratervező webes alkalmazás készítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A Spring keretrendszer eleinte más keretrendszerek hibáinak és hiányosságainak kiküszöbölését célozta meg, mára azonban szinte minden olyan funkcionalitást tartalmaz, amely egy modern webes alkalmazásnak szükséges lehet.

A keretrendszer nyílt forráskódú, és egyre nagyobb közösség használja, aminek köszönhetően fejlődése az elmúlt évtizedben nagymértékben felgyorsult. A Spring támogatja a hordozhatóságot is, a keretrendszerben elkészített alkalmazások telepíthetők web szerverre és alkalmazás szerverre egyaránt.

A Spring Boot célja a Spring működésének további egyszerűsítése a felhasználó számára.

Szakdolgozatom célkitűzése a Spring Boot és a Spring keretrendszer, a Thymeleaf szerver oldali Java template motor, valamint az AngularJs minél alaposabb megismerése, és ezen ismeretekre alapozva egy túratervező webes alkalmazás fejlesztése, amely nagy hangsúlyt fektet a tervezés és megvalósítás technológiai hátterének alapos vizsgálatára, kitekintéssel a túrák tervezésének módszertanára és a geoinformatikai rendszerek működésére.

A rendszerrel szemben támasztott legfontosabb követelmény a sok felhasználót kiszolgálni képes architektúra felépítése, valamint napjaink igényeinek megfelelő felhasználói felület kialakítása. Ezek mellett további követelményként jelent meg az alkalmazás esetleges bővíthetősége, integrálása más rendszerekkel (pl. földrajzi információs rendszerekkel).

Az alkalmazás funkcionalitásában a felhasználók által létrehozott túrák, POI-k, valamint az útvonalak kezelésére terjed ki, melynek során a felhasználónak lehetősége van a tervezés során a rendelkezésre álló útvonalakhoz tartozó információk felhasználására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.