Twitter keresőmotor és bejegyzés ajánló

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dudás Ákos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a keletkező adatok mennyisége egyre gyorsabban nő, melyek feldolgozása új kihívásokat jelent az adatbányászat és adatbázis-kezelés terén. A tradicionális eszközök nehezen skálázhatók, a hardverek fejlődése pedig nem képes lépést tartani az extrém sebességgel növő igényekkel.

A probléma megoldása gyökeresen új megoldásokat és eszközöket kíván, mely problémákkal a BigData témaköre foglalkozik. Az internetes szolgáltatások nagy része támaszkodik az ágazat által nyújtott eszközökre, melynek hatására az napjainkban robbanásszerű növekedésen esik keresztül.

A dolgozat célja a BigData legfontosabb eszközeinek áttekintése, melyek alapján bemutatásra kerül az elosztott feldolgozás témaköre, majd az ajánlórendszerek és keresőmotorok alapvető felépítésének ismertetése egy Twitter adatokon dolgozó kereső és bejegyzés ajánló implementációján keresztül.

A dolgozat fejezetei során prezentálásra kerülnek a legújabb BigData eszközök és az internet szempontjából meghatározó fontosságú algoritmusok. A kész implementáció egy széleskörűen elterjedt webes keretrendszer segítségével, valós megoldásokat szimulálva kerül demonstrálásra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.