TypeScript alkalmazás fejlesztése több platformra

OData támogatás
Konzulens:
Balássy György Miklós
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A HTML5 és az ennek dinamikáját garantáló JavaScript elég támogatottá nőtte ki magát komoly alkalmazások elkészítésére. Legnagyobb előnye ezen technológiáknak a hordozhatóság, mivel több platformon támogatott a böngészőkben és azon kívül is. Elkészítettem egy logikai játékot HTML5 és JavaScript használatával, hogy megtapasztaljam egy közös kódbázisú alkalmazás elkészítésének folyamatát. A fejlesztést nagyban segítette a TypeScript nyelv használata, ezzel objektum orientált módon, erősen típusos környezetben tudtam elkészíteni a hordozható egységeket, amelyek JavaScriptre fordultak.

A játékhoz írtam egy- és többjátékos módot, az utóbbihoz egy SignalR nevű könyvtárat használtam, ez a kliensek és a szerver közötti kétirányú valósidejű kommunikációt tette lehetővé egy magas szintű rétegen keresztül. A közös szerveroldalt ASP.NET MVC keretrendszerrel készítettem, az összes kliens ide kapcsolódik, így az ellenfelek játszhatnak egymással különböző platformokról is.

Elkészítettem a játékot webre, figyelembe véve több böngésző kompatibilitási problémáit, illetve publikálásra került a játék a Windows Áruházba modern alkalmazásként BoxR néven. A harmadik platformnak a PhoneGap-et választottam, ez az eszköz képes mobil alkalmazást készíteni HTML és JavaScript kódból, ezzel megvalósítottam a játékot Android rendszerre is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.