UDS tesztautomatizálási rendszer kialakítása

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatom során sok hasznos, az autóiparban használatos, vezérlők teszteléshez szükséges tudással, ismeretanyaggal gazdagodtam. Elsőként megismerkedtem a UDS (Unified Diagnostics Services) szabvánnyal, amely egy külső tesztelő az autóban lévő vezérlőkkel való kommunikációját írja le. Ezután megismerkedtem a teszteléshez szükséges VECTOR által gyártott eszközökkel és programmal, esetemben a CANoe-val. Ez a program .NET alapú tesztmodulok lefuttatására képes.

Következő lépésként elkezdtem fejleszteni a tesztautomatámat, pontos nevén COMBaT-ot (COM Basic Test Tool). Ennek két fő feladata van, az egyik, hogy képes legyen automata tesztmodulok generálására és ezek lefuttatására, másrészt, hogy kitöltsön egy BOSCH-os sablont a tesztelő mérnökök számára. Mindkét esetben egy XML-fájlt használ fel bemenetként. A programozási nyelvnek C#-t választottam, amely a program mindkét követelményének megvalósítására alkalmas.

A program elkészülte után, létrehoztam vele teszteket, amelyekkel kipróbáltam a tool helyes működését. A lefutások után megvizsgáltam az elkészült testreport-okat, és kiértékeltem azokat. A program aktív használtra lett készítve, remélhetőleg a jövőben jó szolgálatot tesz majd a mindennapokban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.