UI eszköztár tervezése és fejlesztése Angular2 keretrendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Kundra László János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A jelenlegi szoftverfejlesztési piacon nagyon sok nyílt forráskódú kliens oldali rendszer érhető el a webes világ és a vékonykliensek térhódítása eredményeképp. A legtöbb egy projekthez készült, majd annyira általános lett, hogy megosztották a nagyközönséggel (mint például: Bootstrap, Material). Manapság egyre több alkalmazás felhasználói felülete készül vékonykliens megoldással, mert ez egy igazán cross-platform megoldás, ami használható számítógépen, mobil eszközön, de akár a TV készüléken is.

Az Angular az egyik legnépszerűbb, GitHub-on több, mint 25.000 megcsillagozást kapott és 7.000 feletti a fork-olások száma is. Jelenleg az npm tárhelyéről havi több, mint 1.000.000-an töltik le, és népszerűsége egyre csak nő. Nem az Angular az egyetlen kliens oldali keretrendszer, ami ilyen népszerű lett, és manapság szinte már elképzelhetetlen, hogy ezek nélkül készüljön webes alkalmazás. A célom a már ismert és bevált technológiák felhasználásával olyan általános funkciókat tartalmazó keretrendszer fejlesztése, amik a legtöbb alkalmazásban használható.

Először néhány már meglévő népszerű keretrendszer előnyeit és hátrányait mutatom be. Ezek után egy technológia áttekintést adok az Angular2 alapjairól és használatáról. Bemutatom a saját könyvtáram tulajdonságait, előnyeit és a fejlesztésének módját. A keretrendszerhez készítettem egy bemutató oldalt, ennek strukturális és funkcionális elemeit részletezem. Végül ismertetem a build folyamatokat, a kód és a kész rendszer publikálásának lépéseit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.