UNIFY API fejlesztése OpenStack adatcenter fölé direkt hálózati konfigurálhatósághoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Róbert
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A Unify projekt egy olyan absztrakciót hozott létre, ami egyesíti a leíró és konfiguráló interfészt mind a számításnak és a hálózatnak. A hálózat továbbítási konfigurálás a mai SDN megközelítésen alapszik, mint például az OpenFlow, míg a számítás magába foglalja az egyszerű, valamint komplex kódok végrehajtását. Az OpenStack egy ilyen komplex végrehajtási környezet, ami széles körben használt nyílt forrású adatcenter cloud infrastruktúra létrehozására.

A Unify projekt célja, hogy egy szolgáltatás létrehozása percek alatt megtörténjen. A rugalmas szolgáltatás létrehozással nem csak a költségeket csökkenti egy új szolgáltatás létrehozásánál, hanem új üzleti lehetőségeket is megnyit a felhasználók számára.

A szakdolgozatom témája a Unify API fejlesztése egy OpenStack domain felett OpenDaylight kontrollerrel, ami az API eddig meg nem valósított elemeinek az implementálását foglalja magába. Ezek a hiányzó elemek a REST API-n keresztüli konfigurálhatóságot teszik lehetővé, bővítik azt. A szakdolgozat része az implementáció validálása funkcionális tesztek végrehajtásával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.