USB eszközmeghajtó fejlesztése MS Windows operációs rendszerre

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csurgai-Horváth László
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

A driverfejlesztés kritikus része a mai informatikai rendszereknek, hiszen egy rossz eszközmeghajtó óriási mennyiségű szenzitív adat elvesztéséhez is vezethet. Ezen dolgozat célja a driverfejlesztési folyamat bemutatása egy USB-s hőmérő példáján keresztül.

A dolgozatban időrendi sorrendben haladok végig a megvalósítandó feladatokon, alternálva a számítógép és a hardver oldalak között. Először bemutatom a használt hardver- és szoftvereszközöket, majd ezt követően pár lehetséges eszközt illesztoprogramok fejlesztésére. Ezt követi maga a fejlesztés dokumentálása, először az alap driver elkészítésével és a hardver konfigurálásával, majd az USB szabvány implementálásával, végül pedig a driver

fölé készíthető API-val, az API elkészítése után pedig egy rövid példaprogrammal bemutatom az eszköz működését.

A munkám során kitérek különböző driverfejlesztési keretrendszerekre és modellekre, az USB szabvány leírására, valamint részletesen taglalom az általam választott Windows Driver Modelt.

Az implementáció során a célplatform a Windows 7 32-bites verziója volt, ám a tesztek alapján minden komponens kompatibilis a 64-bites architektúrával, valamint a Windows újabb verzióival (8.0 és 8.1) is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.