Ügyviteli alkalmazás fejlesztése építőipari vállalkozás számára tartalomkezelő rendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Diplomamunkám feladata egy ügyviteli rendszer elkészítése volt egy építőipari vállalat számára. A feladat megoldásához integrálnom kellett a saját alkalmazásommal az Alfresco tartalom- és folyamatkezelő rendszert, valamint egy általam kiválasztott számlázószolgáltatást, a Billingot.

A dolgozatom első felében részletesen bemutattam a felhasznált technológiákat, továbbá az irodalomkutatásom eredményét, amely több dologra is kitért. Az irodalomkutatás során elsőként meg kellett ismerkednem egy építőipari vállalat mindennapi folyamataival, ezt követően kellett találnom egy olyan rendszert, ami képes kiváltani az általam elkészített alkalmazást. Utolsó lépésként meg kellett találnom a számomra megfelelő számlázószolgáltatást, amit később integráltam az alkalmazásommal.

A következő lépésben megterveztem a rendszer egyes elemeit. Részletes leírást adtam a rendszer funkcióiról, az adatbázis felépítéséről, valamint a rendszer architektúrájáról. A tervezést követően nekiálltam az előkészületi lépéseknek. Ebben a részben hoztam létre és konfiguráltam az adatbázist, ekkor telepítettem és végeztem el a szükséges beállításokat az Alfresco rendszerben, illetve legeneráltam a Billingo használatához szükséges API kulcsokat. Az egyes lépésekről részletes dokumentációt készítettem.

A diplomamunkám utolsó részében bemutattam az elkészült rendszer kezelőfelületét, az elkészült funkciókat és a külső rendszerek integrációjának a megvalósítását. Ezek után ismertettem, hogy a kész rendszert milyen módszerekkel teszteltem. Végezetül néhány ötletet adtam a rendszer továbbfejlesztésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.