Ügyviteli szoftver fejlesztése egészségmegőrző vállalat számára

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A diplomamunkámat egy egészségmegőrző frachise-nál végzem. Feladatom egy olyan szoftver elkészítése, ami támogatja a szükséges ügyviteli folyamatokat, speciálisan a szervezetre van szabva, mégis kellő szabadságot ad az üzleteknek a testreszabásra.

A dolgozat első felében kifejtettem a megismert igényeket, amit több nézőpontból kaptam meg. Az igények felmérése után egy könnyen használható szoftvert kellett megtervezni, ami hatékonyan támogatja az időpontok foglalását, vendégek adatainak kezelését és az edzések lebonyolítása utáni teendőket, támogatja az üzlet tulajdonosokat a döntéshozásban.

A géphez tartozik egy felügyeleti eszköz, ami képes az internetre jeleket továbbítani a gép állapotáról. Feladatom volt a gép által küldött jelek meghatározása, beállítása, majd a programmal ezen jelek feldolgozása. A feldolgozott jelek segítségével a program képes valós időben kijelezni a fittness gép állapotát, illetve a foglalásokat adminisztrálni.

Az igények megismerése után elkészítettem a program specifikációját, meghatároztam az elkészítendő jogosultsági szinteket, modulokat, a modulok funkcióit és a modulok közötti információcsere irányát. A specifikáció elkészítése után megterveztem az adatbázist, terveket készítettem a felhasználói felületről, illetve pár prototípus segítségével kipróbáltam a jQuery technológiát.

A tervezés után a fejlesztés szakaszban a megtervezett modulokat készítettem el a specifikációnak megfelelően. A fejlesztés fejezetben ismertetem a modulok által közösen használt funkciókat, mint például a többnyelvűség megoldása, a több adatbáziskezelő implementálása, belépés és jogosultságkezelés, beviteli mezők szűrése. A közösen használt részek után a modulok fejlesztését ismertetem. A fejlesztés ismertetése után bemutatom az elkészített alkalmazást modulról modulra, képekkel illusztrálva összekapcsolom a követelmény, specifikáció és a fejlesztés fejezetben leírtakat.

Végül a fejlesztés során és után alkalmazott tesztelést írom le. Külön részletezve néhány komponens funkcionális tesztelését példákkal illusztrálva. A szoftver számos továbbfejlesztési lehetőséget rejt magában, amiről az utolsó fejezetben írok.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.