Új típusú „Windows Store” felhasználói interfész tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Zainkó Csaba
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A Windows 8 operációs rendszer számos újdonságot tartalmaz, mind a felhasználók, mind a fejlesztők részére. Megjelenésével elérhetővé vált egy, az alapoktól újragondolt felület, amely optimalizálva lett az érintésérzékeny eszközökön való használatra is. Ebben a környezetben lehetőség nyílt új fajta alkalmazások kifejlesztésére, melyek új fajta alkalmazásmodellt követnek.

A szakdolgozat keretében egy zenelejátszó alkalmazást elkészítését tűztem ki célul, amely másfajta felülettel rendelkezik, mint az eddigi megoldások. A célom az volt, hogy az elkészült alkalmazás a mindennapok során bárki számára jól használható legyen. A felület ezért törekszik az egyszerűségre valamint fontos célja, hogy látványos és könnyen használható legyen. A fejlesztés folyamatán keresztül ismertetem a Windows 8 felhasználó felületének legfontosabb új elemeit és irányelveit.

A fejlesztés során igyekeztem az új operációs rendszer minden lehetőségét kihasználni és implementálni.

A dolgozat ismerteti a Metro design nyelvet, ennek eredetét és keletkezését valamint kapcsolatát a svájci tipográfiával. Részletesebben is kitér az új felületi elemekre és programozási interfészekre, valamint bemutatja a Windows Runtime nevű új környezetet. Ezután ismerteti a Microsoft irányelvei alapján történt tervezés menetét, a létrehozott alkalmazás felhasználói felületét és belső szerkezetét. A dolgozat végén ismertetésre kerül a tesztelés és ezek alapján a megvalósítás értékelése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.