Újfajta internetes kereskedői felület tervezése és kialakítása

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban az Internet használata már annyira elterjedt cselekvés lett, hogy szinte észre sem vesszük, mennyi mindent hajtunk végre a segítségével. Ma már alig találni Magyarországon illetve a fejlett országokban olyan háztartást, ahol ne lenne jelen, így nyugodtan nevezhetjük a 21. század egyik legalapvetőbb informatikai eszközének.

Ez a robbanásszerűen fejlődő technológia kiaknázatlan lehetőségek sorát rejti magában. A folyamatosan bővülő felhasználók miatt jelenleg az úgy nevezett közösségi oldalak a legnépszerűbbek, ahol akár régi ismerőseinkkel, barátainkkal vehetjük fel a kapcsolatot. Ezen kívül az olyan hétköznapi műveletek, mint például a vásárlás is, már percek alatt megoldható egy jól kialakított webes felületen.

Kezdetben az online vásárlás nem örvendett nagy népszerűségnek, hiszen az emberekben megfogalmazódott pénzük biztonságának kérdése. Később, mikor már népszerűvé váltak az ilyen oldalak, könnyebben esett a választás a kényelemre és a vásárlás ezen fajtájára.

Szakdolgozatom keretein belül célom egy online kereskedelmi portál kialakítása, mely ötvözi a ma ismert hasonló témájú weboldalak pozitív tulajdonságait és megpróbálja kiküszöbölni hátrányaikat. Legjelentősebb újításom annak a biztosítása lesz, hogy a vásárlók már a licitálás befejezése előtt kapcsolatba kerülhessenek egymással, ezáltal kiszűröm az olyan felhasználókat, akik hamis adatokat adva meg meghiúsítanák a tranzakciót, kényelmetlenséget okozva a másik félnek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.