Új-generációs hálózati tűzfalak funkcionális- és teljesítmény-analízise

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Varga Pál
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjaink vállalati hálózatai komoly átalakuláson mennek át. A hálózati eszközöknek már nem csak a folyamatosan növekvő adatátviteli és szolgáltatásigényeket kell kiszolgálniuk. A napról napra növekvő hálózatbiztonsági fenyegetettségek hatására egyre több cég fordít kiemelt figyelmet saját hálózatának és adatainak védelmére. A hálózati igények és a védelem integrált kiszolgálására a legalkalmasabb eszközök az új-generációs tűzfalak.

A dolgozatom első részében bemutatom a tűzfalak fejlődését, napjaink leggyakoribb támadási formáit, valamint a tűzfalak védelmi technikáit.

A következő lépésben kialakítok egy nyílt forráskódú tesztkörnyezetet és különböző teszteseteket a hétköznapi forgalom szimulálására. Ezután három nagy gyártó (Cisco, Fortinet, Juniper) termékét vizsgálom meg teljesítmény szempontjából. Az eredményeket összehasonlítom: egyrészt a gyártói adatokkal, és másrészt, egymáshoz viszonyítva is.

A munkám hasznos információkat tartalmazhat olyan hálózati szakemberek számára, akik kisvállalatok számára keresnek költséghatékony, de megfelelő biztonságot nyújtó komplex megoldást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.