Újrakonfigurálhatóság szenzorhálózatban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Orosz György
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A beágyazott rendszerekben gyakran szükség van az eszközöket működtető programok frissítésére. Ez a frissítési folyamat különösen nehézkes vezeték nélküli rendszerek esetében, ahol például az eszközök nehezen megközelíthető helyen találhatóak (például vezetéknélküli szenzorhálózatok).

Az alább tárgyalt alkalmazás a BME-MIT által fejlesztett mikrokontrolleres kártyán került megvalósításra. Az alkalmazás célja, hogy lehetővé tegye a felhasználó számára, hogy távolról újrakonfigurálhassa az adot eszközt, egy adott topológiában. A szükséges alkalmazás függ a hardveres környezettől amiben megvalósítani kívánjuk, ezért ebben a dolgozatban egy egyszerű demó alkalmazáson keresztül kerül bemutatásra a módszer, amivel a feladat végrehajtható.

A dolgozat célja bemutatni a tervezés során fellépő szempontokat amik alapján készült, illetve ismertetni az ezzel járó megkötéseket, részletesen bemutatni a tervezés műszaki paramétereit, eljárásokat, az ehhez felhasznált eszközöket, és a megvalósításban szereplő elemek funkcionális működését. A dolgozat végén sor kerül a munka összegzésére, a fejlesztésből és az ennek következtében létrejött alkalmazás teszteléséből levont következtetések összegzésére. Továbbá a dolgozat célja kitekintést nyújtani az alkalmazás jövőli felhasználására, és a további fejlesztések lehetséges irányára.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.