Univerzális csavart érpárú video transzmitter programozása beágyazott környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovácsházy Tamás
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A feladat egy olyan videó transzmitter firmware-ének elkészítése volt, amely képes digitális és analóg videó jelek fogadására, majd megfelelő jelkondicionálás után csavart érpáron továbbítani a vevő egység felé. A készülék a digitális bemenetén teljes körűen támogatja a HDMI 1.3-as egészen 1920x1080p60 36 bit felbontásig, valamint analóg VGA bemenetén 1600x1200p60-es analóg videó felbontást képes digitalizálni. A készülék képes továbbá beágyazni audiót a kimeneti HDMI jelfolyamba analóg és S/PDIF audió forrásokból.

A feladatom az volt, hogy ismerjem meg az alkalmazott ASIC áramköröket, majd írjam meg hozzá a meghajtó programokat, valamint dolgozzak ki egy megfelelő kommunikációs protokollt a készülékkel való kommunikációra.

A szoftver tervezéskor nagy hangsúlyt kellett fektetni arra, hogy minél jobban illeszkedj a Lightware kft.-nél alkalmazott szoftver struktúrába. Ez különösen kritikus volt ASIC áramkörök meghajtó programjainak az írásakor és a kommunikációs protokoll kialakításakor.

Az felprogramozott készülék tesztelését is el kellett végeznem, ami a készülék legelső bekapcsolásától az audió, videó és információs csomag adatok helyes átvitelének a tesztjéig terjedt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.