Univerzális kábeltesztelő eszköz szoftverének fejlesztése orvosi berendezések gyártás-támogatásához

OData támogatás
Konzulens:
Naszály Gábor
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Egyre növekvő bonyolultságú kihívásokra egyre összetettebb megoldásokkal kell reagálni. A Mediso Medical Imaging Systems által tervezett és gyártott orvosi képalkotó berendezéseknél sincs ez máshogy. Ezek a rendszerek számos részegységet tartalmaznak, melyek kábelkorbácsokkal vannak összekötve, melyek egyedi tervezésük és gyártásuk miatt fokozott meghibásodási lehetőséget, kockázatot hordoznak magukban. Mivel a kézi ellenőrzés sok időt emészt fel, szükség van a tesztelés automatizálására.

Olyan rendszert fejlesztettem ki, mely egy Mediso által tervezett mérő-végponti hardverre épül, és amely gyorsabb és megbízhatóbb a kábelkorbácsok manuális tesztelésénél. A rendszer elosztott csomópontokból áll, melyek egyedi adapterekhez képesek csatlakozni, hogy több fajta kábel-végződést be tudjanak fogadni. Egy CAN busz kapcsolja össze a csomópontokat, illetve egy vezérlő számítógépet. A csomópontok 32 vonalukon folyamatosan figyelnek újonnan érkező áram-meghajtásra, új észlelés esetén jelentenek a CAN buszra. A vezérlőn futó szoftver kérésére a csomópontok a vonalaik közül egyet árammeghajtás alá helyezhetnek.

A mérés a rendszer összes vonalának meghajtásából és a visszakapott adatok elemzéséből áll. A kiértékelés nem várja meg az összes adat beérkezését, hanem egy-egy meghajtási ciklus után rögtön felveszi az esetlegesen szükséges hibajegyeket a kapcsolati háló valóságos és ideális állapota közötti eltérések alapján.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.