Út nyilvántartó rendszer fejlesztése és üzemeltetése Spring platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az egyik legnépszerűbb Java keretrendszer a Spring, mely gyors fejlődésének köszönhetően kiválóan támogatja a webalkalmazások fejlesztését. Egy alkalmazás fejlesztése viszont nem áll meg az első “kész” verzió kiadásánál, a további fejlesztések, módosítások, felhasználói hibajelzések javítása mind-mind a szoftver további életét kíséri.

A desktop alkalmazások használata mára nagyságrendekkel csökkent, köszönhetően főként a webalkalmazások térnyerésének. Ebben a platformban rejlő potenciál és fejlődési lehetőség motivált arra, hogy megismerjem a technológia fejlesztéséhez használt eszközöket, szoftvereket.

Szakdolgozatomban egy Spring platformra épülő webalkalmazást fogok bemutatni. A bemutatás során ki fogok térni az alkalmazás felépítésére, moduljai egymással való viszonyára. Kiemelem a Spring keretrendszer előnyeit és hátrányait, illetve gyakorlati példát mutatok az alkalmazás forráskódján keresztül az általam használt különböző Spring modulok működésére. Az alkalmazás ismertetése után szót ejtek az üzemeltetés és DevOps technológiákról úgy, mint a legismertebb CI eszközökről és konténerizációs megoldásokról.

Célom, hogy betekintést nyújthassak a Spring alapú fejlesztésébe egy útvonal nyilvántartó webalkalmazáson keresztül, illetve a dolgozat végére az olvasó megismerhesse a legfőbb DevOps technológiákat és szolgáltatásokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.