Utastájékoztató rendszerek a MÁV-START Zrt.-nél

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozat célja, hogy bemutassa általánosan a fedélzeti utastájékoztató rendszerek által használt technológiákat, valamint konkrétan a MÁV-START Zrt. által használt rendszerek fizikai illetve logikai felépítését, illetve a hálózati eszközöket, melyekkel megvalósul az adatkommunikáció. Fontos része továbbá a dolgozatnak ezen rendszerek összehasonlítása, illetve a jövőre vonatkozó potenciális fejlesztési pontok valamint a technológiai fejlődési trendek megállapítása és bemutatása.

A diplomaterv konkrétan érinti a fedélzeti utastájékoztató rendszerek által használt általános (mobilinternet és műholdas helymeghatározás) illetve vasúti (TCN, WTB, MVB) technológiákat. Ezen felül részletesen foglalkozik két fedélzeti utastájékoztató rendszer felépítésével, illetve azok összehasonlításával, továbbá a MÁV-csoport oldaláról a kiszolgáló infrastruktúra bemutatásával.

A dolgozat eredménye, egy átfogó, a MÁV-START Zrt. által használt technológiákat bemutató összegzés, illetve a jövőben, ezen típusú rendszerek fejlesztését elősegítő megállapítások összessége.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.