Utazástervező alkalmazás készítése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Kundra László János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egy külföldi városba tett utazás megtervezése jelentős időigényű lehet, ha magunk próbáljuk összeállítani a nyaralásunk menetrendjét. A probléma abból adódik, hogy nem tudjuk, azoknak a nevezetességeknek a meglátogatása, amelyekre kíváncsiak vagyunk, mennyi időt vesz igénybe, és az utazásunk időkerete ennek fényében mennyit enged számunkra megnézni belőlük.

A modern, nagy teljesítményű mobil eszközeink segítséget nyújthatnak ebben a feladatban, hiszen képesek komplex feladatok megoldására is, hálózati kapcsolatuk révén pedig szinte végtelen mennyiségű számítási kapacitás és információ a rendelkezésükre áll API-k formájában.

Dolgozatomban egy olyan Android alapú mobil alkalmazást tervezek és valósítok meg, amely segít megtervezni egy esetleges utazást oly módon, hogy az általunk kiválasztott nevezetességeket olyan sorrendbe rakja, amelyben érdemes meglátogatnunk őket, hogy minél többre jusson időnk, mikor eljön az utazás ideje. Az úti célok kiválasztásához, az útvonalak megtervezéséhez és az útvonal-optimalizáció eredményének megjelenítéséhez a Google Maps, Places és Directions API-kat használom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.