Utazástervező webszolgáltatás MEAN alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Paróczi Zsombor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Napjainkban a turizmus soha nem látott mértékű növekedést produkál. Milliók kelnek útra minden évben, hogy új helyszíneket bebarangolva kikapcsolódjanak, kipihenjék a hétköznapok fáradalmait. Az erre épülő iparág az IT szektort is nagyban érinti, az utazással kapcsolatos különféle szolgáltatások nagy része már a weben található.

Ezen szolgáltatások egyik gyenge pontja a szerteágazóság. A közlekedési módok, szállások, illetve programok közötti böngészés, valamint az optimális opció kiválasztása a legtöbbször rengeteg időt, utánajárást vesz igénybe az utas részéről. Hiába létezik nagyon sok webes alkalmazás, ha a felhasználó nem tudja könnyedén összeállítani és rendszerezni útiterveit.

E probléma áthidalására jelenthet megoldást egy utazástervező webszolgáltatás, mely aggregálja a különböző szolgáltatásfajtákat és elérhetővé teszi azt egy egységes felületen. Az ehhez alapul szolgáló szoftverrendszert és technológiákat úgy választottam, hogy eltérve a régi szokásoktól, egy teljesen új szemlélet alapján tervezzem és valósítsam meg az alkalmazást. Ennek segítségével egy skálázható webalkalmazás készíthető egyetlen programozási nyelv, a JavaScript használatával.

Diplomatervemben megvizsgálom a MEAN architektúra nyújtotta lehetőségeket, és összehasonlítom képességeit, tulajdonságait a manapság leggyakrabban használt vetélytársaival. Ezen információk alapján megtervezem, illetve implementálom azt az alkalmazást, amely képes növelni a felhasználói élményt azáltal, hogy egységesíti a külső szolgáltatások előnyeit mind funkciójukban, mind használhatóságukban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.