Útinapló fejlesztése Universal Windows Platformon

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az utazás élményét, legyen az nyaralás, üzleti út vagy csak egy kirándulás, mindig próbáljuk valamilyen formában elraktározni. Régen papír alapú naplót használtunk, melyben tudtuk vezetni a kalandokat, amiket átéltünk. Később a fényképezők és a kamerák megjelenésével, képek és videóanyagok segítségével is megörökíthettük utazásainkat, bár ezek csoportosítása, rendezése körülményesnek bizonyult. Az internet és a közösségi média virágkorában létrejött az útinaplók új, elektronikus formája. Segítségükkel naponta közzé tehetjük élményeinket, s azonnal megoszthatjuk barátainkkal. Bármikor elküldhetjük a tartózkodási helyünket a helymeghatározó rendszereknek köszönhetően.

A diplomamunka keretében erre a területre koncentrálva egy elektronikus útinapló létrehozása a cél, ami magában foglalja mind a kliens, mind a szerver oldal megvalósítását is.

Annak érdekében, hogy minden windows alapú kliensen lehessen használni az alkalmazást a mobil telefonoktól a tableteken át az asztali gépekig egy Universal Windows Platform alapú kliens megvalósítása a cél.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.