Útvonal ajánló webes felület távközlési vállalat üzleti rendszeréhez

OData támogatás
Konzulens:
Baumann Ferenc
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az emberiség kezdete óta nélkülözhetetlen a kommunikáció. Ez a folyamat az idők során számos változáson ment át. Az internet megjelenésével jelentősen átalakult, és napjaink felgyorsult világában egyre inkább erre a csatornára helyeződik át az információcsere.

Az internet elterjedtével a szolgáltató vállalatok száma is megnőtt. Az egyik ilyen cég a Türk Telekom International Hungary Kft., ami leginkább a wholesale, azaz a nagykereskedelmi szektor számára nyújt saját optikai hálózatán alapuló távközlési szolgáltatásokat. A termékek értékesítéséhez számos információt szükséges átadni a leendő ügyfeleknek. Eddig a cégen belül a technikai konzulensek biztosították ezeket az adatokat az üzletkötők számára. Azonban e folyamat optimalizálása, valamint a technológiai lehetőségek kiaknázása érdekében felmerült a gondolat, hogy ezt akár egy automatizált rendszer is véghezvihetné, mely hozzáfér ezekhez az adatokhoz.

Ehhez kapcsolódva tehát a szakdolgozatomban bemutatandó feladat az volt, hogy az értékesítők igényeit figyelembe véve alakítsam ki a rendszer funkciót. Ezt követően az adat- és programtervet kellett elkészítenem, majd ezek alapján egy könnyen kezelhető eszközt implementáltam, mely két adott város közti optikai kábelek útvonalait jeleníti meg a főbb információkkal kiegészítve. Végül funkcionálisan teszteltem a rendszert.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.