Útvonalbejárás ellenőrzése mobiltelefonnal

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban a technológia világát éljük. Mindent, amit lehet, próbálunk digitális formában megoldani. Az jelenti a legnagyobb innovációt, amelyre még nincs digitális megoldás. Mindig is szükség volt az alkalmazottak tevékenységének felügyeletére, legyen szó egy ülőmunkát végző alkalmazottról vagy egy biztonsági őrről. Egy munka ellenőrzésére számtalan nem digitális megoldás létezik, azonban a technika fejlődésével ezek is digitalizálódnak.

Jelen szakdolgozat során az alkalmazottak mozgásának nyomon követése volt az elsődleges cél. Ezeknek a feladatoknak az elvégzését jelentősen megkönnyíti az új technológiák használata, melyekkel a mai világban elérhető okostelefonok már rendelkeznek, mint például NFC olvasó, Wifi adapter, mozgásérzékelő.

Egy olyan rendszer megvalósítását tervezem, melyben jelentős szerepet játszottak a Wifi hot-spotok, valamint a fix pontokon elhelyezett ellenőrzési pontok. Ezekhez a pontokhoz érve az alkalmazott regisztrálni tudja a tartózkodási helyét egy mobilalkalmazáson keresztül, majd instrukciókat kap a következő ellenőrzési pont eléréséhez. A regisztrált információk alapján elemzés készíthető a megtett út alatt eltelt időről, a bejárt útvonalról és esetleg az alkalmazottak teljesítményéről is.

Továbbfejlesztési lehetőségek között érdemes szem előtt tartani a bejárt útvonal pontos feltérképezését az elérhető Wifi hálózatok segítségével. Ezáltal még pontosabb ismeretet kapunk a felügyelethez. A későbbiekben adminisztrátori felületet lehet biztosítani vezetők számára, akik így bármikor megnézhetik a rendszer által tárolt információkat, és nyomon követhetik az alkalmazottak munkáját.

Véleményem szerint a rendszer alkalmazása mind logisztikai központok, mind nagyvállalatok számára megkönnyítené a biztonsági őrök ellenőrzését, illetve elősegítené az alkalmazottak teljesítményének fejlődését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.