Üzemeltetési modul fejlesztése a YouTrack hibakezelő rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Az általam elvégzett fejlesztések eredményeként létrejött alkalmazás hozzájárul a Budapest Airport Zrt. dinamikus fejlődése által megkövetelt hatékonyság növeléséhez, mivel annak használatával egy teljes munkafolyamat kerül kiváltásra.

Segítségével a jogosult felhasználók közvetlenül elektronikus formában rögzítik a munkavégzésük során észlelt hibákat, megszüntetve a papír alapon történő dokumentálást. Egyszerűsödik és gyorsul a folyamat, csökken a reakcióidő.

A program működtetése során a YouTrack rendszerbe bekerült, megoldandó feladatok azonnal ismerté válnak a megoldásért felelősök részére. A folyamat teljesen átlátható, a végrehajtás minden stádiuma utólag visszaellenőrizhető, valamint speciális statisztikák készítése is lehetővé válik.

Az alkalmazásban jól áttekinthető táblázatos felület áll a felhasználók rendelkezésére, amely akár érintőképernyős eszközön is jól működtethető. Hozzáférés kizárólag külön engedéllyel rendelkező felhasználók részére biztosított. Ez összhangban van a cég biztonsági protokolljával, mivel ugyanezek a személyek szerepelnek a vállalati központi autentikációs rendszerben a Microsoft Active Directory-ban is. A fejlesztett alkalmazás felületén lehetőség van a felhasználói jogok helyi szabályozására, valamint az ellenőrzőlisták kezelésére és adminisztrációjára is.

Az alkalmazás egy Node.js alapú szerverből és egy HTML, CSS, valamint JavaScript nyelveken íródott kliensből áll, ahol a szerver REST API-t kínál a kliens számára, lehetővé téve ezzel a teljes körű kommunikációt. A backend a YouTrack rendszeren, annak saját REST API-ján keresztül végez különböző műveleteket, valamint adatokat kérdez le abból. Ezek a frontend-en jelennek meg vagy letölthetők CSV formátumban.

A felhasználók munkájának segítése érdekében egy CloverETL áttöltő is fejlesztésre került, amely a repülők érkezési adatait szolgáltatja egyes ellenőrzőlisták elkészítéséhez.

Feladatmegoldásom során - az általam megismert számos korszerű technológia felhasználásával - a konkrét alkalmazás kidolgozásához olyan megoldások is fejlesztésre kerültek, amelyek a későbbiekben egyéb projektekben is érdemben hasznosíthatók lesznek a Budapest Airport Zrt. további hatékonysági törekvéseit szolgálva.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.